интересно

Начало | интересно | 10 празнични и забавни неща, които да направите през коледната ваканция

10 празнични и забавни неща, които да направите през коледната ваканция

Аз детето | 2020-12-23

10 празнични и забавни неща, които да направите през коледната ваканция

Най-накрая е тук! За да бъдем по-точни след ден и половина тя най-накрая ще е тук – така очакваната и желана коледна ваканция. Край на ранното ставане, край на безкрайните домашни и тестовете поне за няколко дни. Добре дошли са всички игри и забавни дейности, които сте планирали да правите и за които или не ви е стигало времето, или пък просто не са били подходящи, защото съгласете се, че да печеш меденки и да ги рисуваш като снежинки и елхички през юли не става! Чакайте, нима не сте планирали нищо за коледната ваканция... Така не бива! Вярно че тя е време за почивка и време да правите каквото си искате, но за да имате наистина достатъчно време за всичко е хубаво да си направите лек план. И запомнете, че трябва да се наслаждавате на ваканцията си максимално и да вършите неща, които да ви правят щастливи. Това са нашите 10 предложения за почивка и забавления, които не само може да ви харесат, но и да ви вдъхновят за ваши идеи, с които да прекарате празниците забавно!

1. Време е за приятелите и семейството

Да, знаем, че с повечето си приятели най-вероятно сте всеки ден в училище, а пък мама и татко винаги са си вкъщи, но не е същото! Коледа е празник, който просто предразполага към празнуване на любовта и щедростта. При това тук въобще нямаме предвид те да са изразени с подаръци. Дайте любов на приятелите си и семейството си и бъдете щедри с тях като им подарите част от своето свободно време. Излезте на разходка, отидете на кино или пък просто се съберете на меденки и чай и си поговорете. Това ще е най-ценният подарък, както за тях, така и за вас!

2. Играйте на настолни игри

Настолните игри са си чудни за приятелско-семейно събиране. Те ще накарат всички да се забавляват и да се смеят, като в същото време ще удовлетворят и желанието на по-възрастните да се „занимавате с нещо умно“. Игрите са добър начин да се направи приятелска конкуренция със семейството и чудесен начин да включите много хора в забавлението. Ако пък не обичате настолни игри – използвайте телефона си. Има тонове страхотни приложения, които можете да изтеглите. Нашето любимо например е Just Dance Now. Няма нищо по-забавно от това да потанцувате и при това да се състезавате не само помежду си, но и с хора от целия свят. Такава дейност ще се хареса на всички у дома!

3. Сътворете нещо коледно сами

Помогнете да украсите къщата, като сами изработите коледни играчки. Има толкова много идеи, които можете да намерите и да сътворите сами. Независимо дали става дума за коледни венци, играчки или куп красиви снежинки от хартия, възможностите са безкрайни. Занаятите могат да бъдат всичко, което ви харесва. За някои това включва коледни картички, а за други нанизване на пуканки за гирлянда. При това ако сътворите нещо сами, може дори и да бъде коледен подарък. Всеки обича ръчно изработени нещица!

4. Пързаляйте се с шейна

Дори и съвсем малкото сняг пак ще кара шейната да се плъзга по земята, затова време не губете, от мазето я извадете, приятели с вас поканете и се забавлявайте до безкрай.

5. Направете си снежен човек

Ако при вас е натрупал повече сняг – непременно се възползвайте от тази забавна игра. При това изобщо не е нужно да правите класически снежен човек. Защо тази година не направите котка, анимационен герои или нещо по-различно. Ще е много забавно!

6. Направете малко коледни картички за най-близките

Това е по-хубаво дори и от подарък! Поднесете ръчно направена картичка на всеки, когото обичате и ще му покажете колко много означава той за вас. Коледа е подходящо време да благодарим и чудесно време да изразим любовта, която чувстваме в сърцето си. Идеи за картички отново има хиляди: по-лесни или по-трудни, каквито ви харесват.

7. Сгответе нещо вкусно

С помощта на възрастен или сами! Сладки, мъфини, горещ шоколад, шейкове или пък нещо солено! Има толкова рецепти с които да се забавлявате, а след това и да похапнете вкусно.

8. Малко коледно настроение

Знаете ли, че дори не е нужно да правите нещо особено, за да се развеселите. Просто ако ще излизате навън с приятели или пък дори до магазина или ще си седите у дома и ще четете книга, просто си нахлупете една коледна шапка. Ще видите, че ще ви стане още по-весело, а пък и хората около вас ще започнат да ви се усмихват!

9. Разгледайте украсата навън

Разходете се навън и просто се насладете на украсата. Празникът е така обичан, че на което и място да живеете, общината няма да пропусне да украси малко – елха, лампички... Красиво и приятно. Просто застанете за момент, погледайте ги и си припомнете колко е лесно да си щастлив, просто трябва да виждаш красивото около себе си.

10. Бъдете Дядо Коледа в собствения си дом

Сложете в пощенските кутии на съседите картички с пожелания или малки приятни коледни сувенири – магнити, ключодържатели и други. Ако имате желание дори можете да украсите елха във входа на блока или с още малко украса да придадете празничен вид. Ще е весело и ще почувствате прилив на положителни емоции, както вие, така и всички ваши съседи.

Снимки: Az-deteto.bg



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град