новини детски

Начало | новини детски | Детски онлайн пленер по рисуване организират в община Кула

Детски онлайн пленер по рисуване организират в община Кула

Аз детето | 2020-07-24

Детски онлайн пленер по рисуване организират в община Кула

Скучно се очертава лятото в условия на пандемия заради коронавируса в община Кула, особено за децата, които остават встрани от всички събития, които се организират, пишат от БНР. Последно се разбра, че 104-ият Кулски панаир все пак ще се проведе, въпреки притеснението, че той няма да е добре организиран и изобилен заради страха на търговци и посетители от заразяване с опасния вирус.

Отменени са всички културни събития през панаирната седмица, а те са фокусирани предимно върху детската аудитория. За да не са потърпевши децата организаторите от НЧ „Просвета 1882“ решиха да се възползват от възможностите, които дават социалните мрежи и обявиха онлайн пленер на изобразително изкуство за деца под надслов „Моят славен, хубав град“. От 22 юли до 17 август всички деца на възраст от 6 до 14 години могат да рисуват кадри от родния си град Кула и да ги качват във фейсбук профила на НЧ „Просвета 1882“ – Кула. Материалите и техниката са по желание на авторите, рисунките трябва да бъдат сканирани или снимани и изпратени в подходящ формат.

Получилите най-много харесвания рисунки ще получат награди. Грамоти за участие ще получат всички участници. Детският пленер е едно от традиционните събития по време на кулския панаир и се радва на голям интерес от страна на малките ни съграждани, които с удоволствие рисуват по предварително зададена тема. Всички рисунки участват в импровизирана изложба и получават награди и грамоти.

От читалището смятат, че и сега ще има много участници, които ще изобразят любими гледки от града. Въпреки условните граници за възраст на участниците, организаторите ще приемат и творби на по-малки и по-големи деца. Изпратените рисунки трябва да имат заглавие, както и информация за автора – имена и навършени години. Рисунките ще бъдат оценявани според харесванията, които ще получат и ще бъдат подредени във виртуална изложба. Рисунките могат да бъдат придружени по желание на автора и с авторско стихотворение, есе или приказка посветени на град Кула. От писмените творби ще бъде изготвена брошура за Кула.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град