сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | Оцвети, надраскай и хелоуинска картина с интересна техника си направи

Оцвети, надраскай и хелоуинска картина с интересна техника си направи

Аз детето | 2019-10-23

Оцвети, надраскай и хелоуинска картина с интересна техника си направи

Кой от вас ще ходи на маскено парти за Хелоуин? Знаем, знаем – това не е български празник и имаме много наши чудесни празници, което без съмнение е така, но пък защо да нямате още един повод просто за нещо весело и различно. Все пак кое дете не обича сладкишите и да се маскира. Знаете ли какво още друго можете да направите в последния ден на октомври – да си нарисувате или по-скоро издраскате страшна картина с една интересна техника. Можете да го направите сами у дома, с братя и сестри или пък да предложите на съучениците си. Ако пък имате точно в този ден час по рисуване, защо не предложите на преподавателя – той или тя няма как да не харесат такава оригинална идея. Забавно и цветно, а същевременно и много хелоуинско, особено подходящо е за някоя по-страшничка рисунка. Но как се прави точно? Сега ще разберете!

Първо запомнете, че ще ви трябват бял картон, черна темперна боя, маслени пастели, голяма четка, молив и клечка за зъби, както и чаша, 3-4 капки препарат за миене на съдове. Знаем, че всичко това звучи така сякаш ще правите някое заклинание в голям котел, но всъщност е доста по-лесно и по-интересно.

Оцветете картона с маслените пастели

Първата стъпка в създаването на страхотно изкуство е оцветяването на белия картон. Изцяло го покрийте с маслените пастели, като използвате различни цветове за различните области и натискайте малко по-силно, за да имате хубав слой цвят. Това е важно за крайния резултат и картината, която после ще направите.

Пригответе черната темперна боя

След това смесете заедно черната си боя с малко препарат за съдове в чаша. Сипете половин кафеена чашка студена вода, както и 3-4 капки от препарата за съдове, а накрая изстискайте вътре цялата тубичка черна темперна боя.

Оцветете пастелите в черно

После с помощта на по-голяма четка покрийте целия картон с плътен черен цвят боя. Каква рисунка ще е това сигурно се чудите сега... Ще видите – много е интересно. Само запомнете, че за да се получи черната боя трябва да е доста плътен слой, да не се вижда никъде нищо друго. Заради това ако е необходимо сложете повече от един слой. На нас два ни бяха достатъчни.

Време е за рисуване

Изчакайте черната боя да изсъхне. Може и напълно, може и не съвсем ако нямате търпение. След това чрез силен натиск рисувайте направо върху черната боя своята хелоуинска картина. Виждате ли какво се получава! Изпод молива се получава рисунка с най-различни цветове, а за по-дребните детайли използвайте клечка за зъби. Още по-интересното е, че няма да знаете какъв цвят ще се покаже отдолу. Много е красиво и интересно!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град