афиш

Начало | афиш | Столичният куклен театър представя премиерния си спектакъл „Малкият Мук“

Столичният куклен театър представя премиерния си спектакъл „Малкият Мук“

Аз детето | 2020-09-28

Столичният куклен театър представя премиерния си спектакъл „Малкият Мук“

На 3 октомври Столичният куклен театър ще представи първата си премиера в обновения си салон. Представлението „Малкият Мук“ ще се играе два пъти – предпремиера от 12:00 и премиера от 19:00 часа. Издадена през далечната 1826 година от Вилхелм Хауф, разказ-приказката „Малкият Мук“ продължава да бъде актуална и до днес. Във времена на силно разклатени нравствени добродетели е повече от важно да ги възпитаваме у децата и да им покажем кои са достойните човешки качества – честност, справедливост, борба за истина и правда.

Точно такава е и историята на Малкия Мук. Произхождайки от много бедно семейство, Мук е подложен от съдбата на редица изпитания и перипетии. Той се сблъсква с измамното щастие и блясък на високите обществени постове и преходността на славата и богатството, но успява честно и достойно да извоюва своето право на човешко щастие.

Постановката сама по себе си притежава колкото развлекателна, толкова и образователна цел. Подрастващото поколение има силна потребност да бъде информирано за изконните човешки добродетели и ценности, а какъв по-добър начин да им бъде поднесена тази информация от един интересен прочит на любима класическа приказка. Представлението е подходящо за деца над 4-годишна възраст.

Спектакълът „Малкият Мук“ е поставен за първи път в Столичен куклен театър през 1978 година от режисьора Сергей Висонов, сценография Лиляна Ангелова. През целия месец октомври във фоайето на театъра ще бъдат изложени автентични кукли и снимки от първата постановка. Всички посетители на салона на бул. „Янко Сакъзов“ № 19 ще имат възможност да се запознаят с тях.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град