покани

Начало | покани | Танци, игри и театър са част от летните забавления за децата от Перник

Танци, игри и театър са част от летните забавления за децата от Перник

Аз детето | 2020-07-02

Танци, игри и театър са част от летните забавления за децата от Перник

От днес в Перник започва провеждането на летен отдих за децата и учениците, който се организира през юли за поредна година от Обединения детски комплекс в града, съобщи БНР. Заниманията ще са безплатни и ще се провеждат от 9 до 16 часа при спазването на строги противоепидемични мерки. Заради усложнената епидемична обстановка това лято посещаемостта ще бъде ограничена. Ще бъдат сформирани пет групи от по 10 деца.

Заниманията са обособени в няколко блока. Спортни, естрадни и народни танци, спортни игри и забавления, пърформанс и театър на движението, разучаване на народни песни, творчески работилници са само част от програмата, която е изготвена за лятото тази година. Директорът на Обединения детски комплекс Таня Китанова заяви, че програмата е направена така, „децата да се забавляват и в същото време със забавленията да получат и полезни знания.“ Образователни беседи ще изнесат експерти от РЗИ, „Пожарна безопасност и защита на населението“ и ОД на МВР.

„Предвиждаме повечето занимания да бъдат на открито. Нашият комплекс се намира на едно изключително място – това е градският парк, така че реално в много чиста среда ние можем да си разположим и нашите занимания“, добави Таня Китанова.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град