сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | Весел есенен портрет си направи и деня си разнообрази

Весел есенен портрет си направи и деня си разнообрази

Аз детето | 2022-10-04

Весел есенен портрет си направи и деня си разнообрази

Вижте какви красиви есенни листа има навън! Сезонът е в разгара си и листата са по-червени, по-жълти и по-цветни от всякога. Красиви, ярки цветове, които са толкова интересни за наблюдение. Неслучайно есента е вдъхновила толкова много писатели и художници. Напълно сме сериозни, само потърсете и ще видите колко прекрасни произведения има посветени на красивата есен. Снимките, които всеки от нас прави пък валят повече дори от падането на есенните листа. Знаете ли обаче, че с тях можете да направите и други интересни проекти, които никой друг не е виждал досега. И съвсем не говорим за някакви апликации или животни от есенни листа – това всеки го знае, но знаете ли как се прави есенен портрет? А трябва да научите, гарантираме, че е много весело, а пък портретът е супер уникален.

Ето и какво ще ви трябва за него: лист хартия, няколко от най-красивите есенни листа, които можете да намерите навън, лепило и ваша специална снимка или пък можете да се нарисувате, но със снимка става още по-хубаво. Какво и специалното ли? Ами трябва да си направите такава снимка, на която да изглеждате така, сякаш духате свещички на торта, а след това да я принтирате. Ако ви се струва прекалено сложно просто на белия лист нарисувайте свой подобен портрет от единия край на белия лист хартия.

Ако пък имате принтирана такава снимка, изрежете я колкото се може повече и я залепете отново от края на листа хартия. След това от другата страна залепете и няколко есенни листа така, че да изглеждат все едно духнати от вятъра. Сега вече със сигурност схващате каква точно е идеята. Това е! Проста е и много лесна, но вижте колко ефектно се получава. Така можете да направите само свои портрет или пък да подарите на близък приятел. А защо не и да си направите по един с класа – забавно и много интересно!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град