игри в дома

Начало | игри в дома | За забавен ден у дома: една игра с поничка

За забавен ден у дома: една игра с поничка

Аз детето | 2024-02-14

За забавен ден у дома: една игра с поничка

Забелязали ли сте как най-простите игри всъщност са най-забавните и интересни. Не сме сигурни защо е така. Предполагаме, че може би се дължи на факта, че имаме твърде много сложни неща, компютри, таблети и всякакви други, които използваме толкова често, че понякога просто вече ни стават безинтересни. От друга страна игрите с парче картон например са нещо ново в днешния свят, а всяко ново нещо е интересно и забавно. Така че ако и вие искате или пък ви задължават да се отделите за момент от телевизията, компютъра и смартфона, то вече знаете, че е време за една старомодна, но в никакъв случай безинтересна игра. В действителност тя се прави само с едно парче картон, няколко молива, химикалки или четки за рисуване и група приятели, готови да опитат нещо необикновено.

За тази игра, както подсказва заглавието, първо ще ви трябва една поничка. Не, не от магазина, а такава направена от картон. Естествено ако решите по време на играта можете и да си хапнете истинска поничка, защото от толкова вълнения се огладнява. Така, за да си направите фалшивата поничка ще ви трябва парче картон – няма значение какво е и откъде е. Става дори от някаква кутия. Изрежете колкото може по-голям кръг от картона, а след това изрежете и още една кръгла дупка по средата. Ако много сте се вдъхновили можете да оцветите картона като поничка, а можете да го оставите и просто така. Ще ви трябват и куп моливи, химикалки, четки за рисуване и всякакви други предмети с подобна форма, които ви се намират, като е хубаво да са толкова много, че трудно да се събират в дупката на картонената поничка. След това ги пъхнете там, така че да излизат и от едната страна и от другата. След това се опитайте да закрепите цялото нещо върху масата, така че фалшивата поничка да виси във въздуха крепена от моливите и други неща. Това става лесно, макар че понякога са нужни няколко опита, но дори и това си е забава.

Сега целта на играта е да извадите колкото се може повече предмети от поничката без тя да падне на земята. Тук има два варианта: можете да играете един по един. Тоест някой да си вади моливи докато поничката не падне и след това да следва другия и накрая да преброите кой е извадил повече, а можете и да се редувате: вие вадите нещо, приятелят ви вади нещо и така докато картонената поничка не „слезе на земята“ и отново който е извадил повече предмети е победител. За награда може победителят да получи и истинска поничка, така играта ще е още по-забавна.

Който и вариант да изберете ви гарантираме много смях и весели физиономии, като тази, по време на старанието на играчите да извадят предмета от дупката!

С картон можете да си направите и други забавни неща:
Невероятна писта за топчета
Състезателни колички от хартия
Весел полярен театър
Лодката, която се движи със сапун
Футбол у дома – лесно и много весело
Портмоненце – да учим чужди езици лесно
Вълшебна въртележка за хладно време



Коментари
3 коментара

Павелка , 15 г.,

Публикувано на 10.04.2017

Наистина е забавна

plamena mircheva, 11 г.,

Публикувано на 05.10.2017

i to mnogo

Николета , 6 г.,

Публикувано на 26.01.2020

много ми харесва

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град