За учители

Начало | За учители | „Заедно в час“ започна набирането на участници в програмата си за 2020 година

„Заедно в час“ започна набирането на участници в програмата си за 2020 година

Аз детето | 2019-09-24

„Заедно в час“ започна набирането на участници в програмата си за 2020 година

Фондация „Заедно в час“ започва да приема кандидатури за нови участници в програмата си за професионално и лидерско развитие, която обучава и подкрепя хора от различни сфери да работят като учители. До 15 ноември 2019 г. желаещите да се включат в програмата могат да кандидатстват на сайта на организацията. Няма изискване кандидатите да имат учителска правоспособност – одобрените участници придобиват такава в рамките на програмата.

Необходими са завършена минимум бакалавърска степен до 1 септември 2020 г., желание за работа с ученици, които имат нужда от повече подкрепа, и готовност за работа като учител на пълен работен ден за период от две години. От следващата учебна година „Заедно в час“ разширява обхвата си в страната и участниците в програмата на организацията ще могат да работят в училища партньори в 20 области –Бургас, Варна, Велико Търново, Враца, Добрич, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Перник, Плевен, Пловдив, Разград, Русе, Силистра, Сливен, София-град, София-област, Стара Загора, Търговище и Шумен. Това ще зависи от наличните позиции в училищата и профила на участниците в програмата.

Заедно в час“ работи за това всяко дете в България да има достъп до качествено образование – независимо от това къде живее, кое училище посещава и какви са финансовите възможности на родителите му. Мисията на организацията е да открива, обучава и развива способни и мотивирани професионалисти от различни сфери, които да работят дългосрочно за положителна промяна на образованието в България.

Участниците в програмата получават специално разработени обучения, менторска подкрепа, учителска правоспособност, намиране на позиция в училище, възможности за кариерно развитие, полезни ресурси, финансови стимули, професионални контакти и силни приятелства. Обучителната програма на „Заедно в час“ е специално разработена за ефективно преподаване с ученика в центъра на процеса и включва методи, които помагат на всички ученици да напредват, независимо от първоначалното им ниво. Стъпва на доказали се образователни модели и се адаптира спрямо контекста в България, както и на базата на 10-годишния опит на фондацията. Програмата на фондацията е отличена като „Най-добра програма за кариерно развитие“ и „Най-добра обучителна програма“ в конкурса „Работодател на годината 2018“ на форума „Кариера в България – Защо не?“. Одобрена е официално и от Министерството на образованието и науката. Повече информация можете да намерите на zaednovchas.bg.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град