приказки от деца

Здравей!

Евгения Вълчева | 2019-12-19

Здравей!

Знаеш ли кой съм аз? Сигурен съм, че знаеш, но все пак ще ти кажа… Аз съм Малкият Принц. На моята планета е много скучно. С няколко крачки можеш да я обиколиш цялата. От много време се чудя дали да не обиколя съседските планети и днес ще го направя. Мисля да започна с Астероид 613.

На този астероид нямаше никой. Почаках и чух глас, който казваше: „Ой ларипи, аз съм Пипи! Ой ларипи, аз съм Пипи!“. Така разбрах, че съм попаднал на планетата на момиче, което се казва Пипи. Когато се приближи, видях, че беше странно момиче с много лунички и две стърчащи червени плитки от двете страни на главата ѝ. Имаше различни чорапи – не само на цвят, но и единият беше доста по-дълъг от другия и си помислих, че това сигурно е Пипи Дългото чорапче.

Поздравих я, а тя ме огледа озадачено, но ме поздрави в отговор. В следващия миг тя се втурна към мен. Беше толкова бърза, че щом мигнах, тя вече беше пред погледа ми. Решихме да играем на нещо. Тя си измисляше игри и когато се приближавах към победата, тя променяше правилата. Заради това си тръгнах от Астероид 613.

Отидох на друга планета и там видях три деца с черни мантии. Едното дете беше момиче с къдрава, кафява коса, другото дете беше момче с оранжева коса и лунички. Третото дете също беше момче, но на челото си имаше белег във формата на светкавица и кръгли очила. Аз отидох при тях, за да се запознаем. Казваха се Хърмаяни Грейнджър, Рон Уизли и Хари Потър. Оказа се, че те са магьосници, а аз съм попаднал в двора на училището за магии Хогуъртс. Дадоха ми една вълшебна пръчка и четиримата тръгнахме. Накъде ли? Ами за час по магия. Когато започна часът, ме изпитаха, защото бях нов ученик. Аз, разбира се, нищо не отговорих и затова си тръгнах към моята малка планета, при моята роза и моя дом.

Участва в конкурса „Моите любими книжни герои в една история“



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град